Kijkje  achter de schermen | Waarom in High Speed Sync fotograferen?

Kijkje achter de schermen | Waarom in High Speed Sync fotograferen?


| Door Flash
Een kijkje achter de schermen met Anthony. Deze keer gaan een outdoor shoot doen met onze nieuwe Link800 flitskop en de nieuwe Hub afstandsbediening om te laten zien hoe je een scherptediepte portret maakt met behulp van high-speed sync (HSS).

Kleine uitdaging

Voor mij was deze specifieke opname een kleine uitdaging! Ik fotografeer normaal nooit met high speed sync. Ik wil juist als fotograaf gebruikmaken van achtergronden het lijnenspel, architecturen etc.

Maar met de high speed sync als functie op de Link800 en de nieuwe Hub afstandsbediening, dacht ik dat ik het eens moest proberen. De locatie voor deze fotoshoot is perfect voor dit soort fotografie. Je wil de drukke straten en grote winkelketens niet duidelijk op je achtergrond hebben. Door met een wijd open diafragma te werken zal de achtergrond vervagen. Maar ik wil nog steeds hiervoor een flitser gebruiken om het model goed uit te lichten. Dit is het perfecte scenario om hiervoor high speed sync te gebruiken.

Highspeed sync uitleg

Voor de degenen die niet bekend zijn met highspeed sync zal ik proberen om dit zo simpel mogelijk uitleggen. Door mijn camera buiten op een wijde diafragma (f/1.4) te zetten, laat ik al een hoop licht binnen en als ik mijn flitser zou pakken en ook maar een klein beetje zou gebruiken, zou het me waarschijnlijk veel te veel licht geven. Om dit te corrigeren ik heb een paar opties:

Geringe scherptediepte

  1. Ik zou mijn diafragma kunnen aanpassen van f/1.4 naar bijvoorbeeld f/8, maar dan is mijn achtergrond niet meer onscherp, of
  2. Ik zou mijn sluitertijd kunnen aanpassen, maar de meeste DSLR-camera’s hebben maximale synchronisatiesnelheid van 1/200ste tot 1/250ste van een seconde (natuurlijk zal dat variëren afhankelijk van uw merk en model van de camera). Als ik mijn sluitertijd boven mijn maximale snelheid zou gebruiken, wordt dus alleen het strookje belicht wat op dat moment open is. Dit geeft de zwarte balk aan de onderkant van mijn foto’s (zie voorbeeldfoto’s) De flits moet afgaan terwijl beide gordijnen geheel open zijn.

Zwart balk bij studio fotografie

  1. Er is een manier om toch met hele korte sluitertijden te flitsen: “High-speed sync (HSS)”. De flitser moet dan niet één keer afgaan, maar meerdere keren direct achter elkaar. Zo wordt elk strookje afzonderlijk goed belicht door een flits en is de gehele foto goed belicht. Deze functie vind je terug op de meeste opzetflitsers , maar niet veel op studioflitsers. De nieuwe Link800 met de Hub heeft dit wel nu wel.

Mijn opstelling

Voor deze fotoshoot gebruik ik de 24 inch opvouwbare Beauty Dish (wordt net als een gewone paraplu uitgeklapt, waardoor de softbox binnen slechts enkele seconden in elkaar zit, ideaal voor op locatie) en het boom-stand statief. Voor dit doel kon ik vrij bewegen over het terrein en mijn opstelling vrij klein houden. Na de shoot kan ik zeker de voordelen zien van het gebruik van high speed sync en ik kijk ernaar uit om er in de toekomst meer fotoshoots mee te doen,

highspeed sync fotoshoot highspeed sync fotoshoot

Hoe precies? Dat wordt allemaal uitgelegd in deze movie ”HOW I GOT THE SHOT”. Veel kijk plezier.

highspeed sync fotoshoot highspeed sync fotoshoot

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
FLASH LIGHTING ON SET
Lighting techniques in newborn photography | Daniela Ursache
Lighting techniques in newborn photography | Daniela Ursache Geplaatst op
Lees meer
Portrait Beauty Shot | With a Foldable Stripbox
Portrait Beauty Shot | With a Foldable Stripbox Geplaatst op
Lees meer
Studioverlichting voor baby fotografie | Welke verlichtingsapparatuur te gebruiken
Studioverlichting voor baby fotografie | Welke verlichtingsapparatuur te gebruiken Geplaatst op
Lees meer
Behind the scenes | High-Key Portrait Step by Step
Behind the scenes | High-Key Portrait Step by Step Geplaatst op
Lees meer
Behind the scenes |  Portraits The West Parlor Photo Shoot
Behind the scenes | Portraits The West Parlor Photo Shoot Geplaatst op
Lees meer
Kijkje  achter de schermen | Waarom in High Speed Sync fotograferen?
Kijkje achter de schermen | Waarom in High Speed Sync fotograferen? Geplaatst op
Lees meer
Kijkje achter de schermen | Newborn fotograaf met Linksy Bowler
Kijkje achter de schermen | Newborn fotograaf met Linksy Bowler Geplaatst op
Lees meer
Behind the scenes | Long Exposure Light Painting Portraits
Behind the scenes | Long Exposure Light Painting Portraits Geplaatst op
Lees meer
Behind the scenes | Creative Portrait with different backdrops
Behind the scenes | Creative Portrait with different backdrops Geplaatst op
Lees meer
Behind the scenes | HSS Mode shoot With the Link 800
Behind the scenes | HSS Mode shoot With the Link 800 Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Wachtwoord vergeten?
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta